Maatwerk

Compagnie Folletta kan diverse personages, acts of animaties op maat of naar thema maken, zowel (stelten)figuren als menselijke installaties.
Bestaande acts van Folletta kunnen indien gewenst aangepast worden.

De professionele artiesten werkzaam bij Compagnie Folletta komen uit verschillende strekkingen: dans, theater, muziek, circus, make-up-art en beeldende vormgeving. Zij kunnen ook ingezet worden in (kinder)workshops.

Het gezelschap beschikt over een eigen repetitieruimte, decor- en kostuum atelier, waardoor er op een snelle manier gewerkt kan worden.

Alsook het uitdenken van totaalconcepten en straattheaterfestivals behoort tot de mogelijkheden: artistieke coördinatie, programmatie en organisatie (cfr. “Lumino Magica” van Tourisme Beringen, “T’winkelend Noord” voor Stad Antwerpen). Door jarenlange ervaring van spelen op internationale festivals beschikt Folletta over een groot bestand van collega-artiesten en gevarieerde voorstellingen.

Sterk in Maatwerk!

Enkele voorbeelden:

One night in Bollywood (voor Guava & Fortis) : een paradijselijk onthaal door 3 tempeldanseressen

Once upon a time … (in CCMuze): een heuse spaghettiwestern met alle legendarische personages en (anti-)helden

Mijn Passie (voor het Koolmijnmuseum): De Mijnhappening van 2010 had “passie en rood” als thema. Hiervoor werden een aantal installaties en personages uitgewerkt. Het thema werd ook doorgetrokken in de volledige inrichting van het domein en de programmatie van het festival.

Winterevents/Kerstmarkt: De feërieke sfeer van Folletta spreekt aan bij vele organisatoren van kerstmarkten. Er zijn een aantal personages en installaties uitgewerkt geweest om een mooi geheel te kunnen brengen op een kerstmarkt. Tot de mogelijkheden: Weer t’Huis, de Stolp, O. Den Boom, Reintje Christal, Elfendans, IceIceLady, M. Santa